21 września 2011

Placki po węgiersku

Autor: Roksanne

Składniki:
  1. placki "ziemniaczane"
  2. pierś z kurczaka
  3. marchew
  4. papryka
  5. ogórek konserwowy
  6. przecier pomidorowy
  7. przyprawa do kurczaka
  8. skrobia ziemniaczana do zagęszczenia
Przygotowanie:
  • Pierś z kurczaka dusić pod przykryciem w wodzie z dodatkiem przyprawy do kurczaka do miękkości.
  • Dodać utartą na grubych oczkach marchew, pokrojoną w pióra paprykę i w półplasterki ogórki. 
  • Dodać wody, ażeby przykryła warzywa i mięso.
  • Kiedy już wszystko będzie miękkie dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku.
  • Wymieszać zimną wodę ze skrobią ziemniaczaną i dodać do sosu.
  • Polewać gotowe placki "ziemniaczane" jeszcze gorącym sosem.
  • Smacznego...!!!

0 waszych odpowiedzi:

Prześlij komentarz

 

Moje zmagania z Dukanem Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare