- 200 g ćwiartek kurczaka bez kości i bez skóry
- 1 średnia cebula
- 4 łyżeczki przecieru pomidorowego
- 150 ml wody
- 1 łyżeczka słodziku w płynie
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1 łyżka octu
- 1 łyżeczka musztardy
- przyprawy (sól, pieprz, czerwona papryka w proszku)
Przygotowanie:
- Składniki na sos wymieszać w miseczce, doprawić do smaku.
- Gdyby sos wydawał Wam się zbyt słodki można dodać 1-2 łyżeczki soku z cytryny.
- Ćwiartki kurczaka doprawić pieprzem, papryką i odrobiną soli.
- Wrzucić na rozgrzaną teflonową patelnię i udusić z dodatkiem wody.
- Następnie ściągnąć z patelni.
- Również na wodzie poddusić cebulkę pokrojoną w półksiężyce.
- Podlewać wodą, żeby się nie przypaliła.
- Gdy cebula już zmięknie, dodać sos i kurczaka.
- Dusić pod przykryciem jeszcze jakieś 5 min.
- Smacznego...!!!
0 waszych odpowiedzi:
Prześlij komentarz