17 sierpnia 2011

Pierogi z białym serem

Autor: Roksanne
Składniki:
  1. 1,5 szkl otrębów owsianych 
  2. 0,5 szkl otrębów pszennych 
  3. 1/4 szkl gorącej wody 
  4. 1 jajko 
  5. sól
Przygotowanie:
  • Otręby mielimy na mąkę
  • Wsypujemy do miski, solimy, dodajemy jajko i zaczynamy zagniatać ciasto. 
  • Stopniowo dodajemy wodę - ważne aby ciasto nie było rzadkie. 
  • Ciasto zagniatamy do chwili aż przestanie się kleić do rąk. 
  • Ciasto wałkujemy na grubość ok 2-3mm i wykrawamy kółka szklanką. 
  • Kładziemy farsz i zalepiamy. 
  • Wrzucamy po kilka pierogów na lekko osolony wrzątek i gotujemy aż wypłyną.
  • Można polać jogurtem połączonym ze słodzikiem.
  • Smacznego...!!!

0 waszych odpowiedzi:

Prześlij komentarz

 

Moje zmagania z Dukanem Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare