Składniki:
- 2 jajka
- 2 łyżki otrąb owsianych
- łyżka skrobi kukurydzianej
- łyżka słodziku
- 1/2 małego jogurtu naturalnego
- 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 krople aromatu waniliowego
- polewa czekoladowa
Przygotowanie:
- Oddziel białka od żółtek.
- Białka ubij na sztywną pianę.
- Żółtka utrzyj na kogel-mogel z łyżką słodziku.
- Dodaj otręby, skrobię, proszek do pieczenia, 2 krople aromatu i jogurt.
- Zmiksuj.
- Dodaj pianę z białek i delikatnie wymieszaj.
- Wyłóż blachę papierem do pieczenia.
- Kładź na niego łyżką kleksy ciasta i lekko rozsmaruj je w kształt kwadratów.
- Wstaw ciasteczka do nagrzanego piekarnika (180 st.) na 15 minut.
- Zdejmuj, gdy całkiem ostygną.
- Polej polewą czekoladową.
- Smacznego...!!!
0 waszych odpowiedzi:
Prześlij komentarz