Składniki:
- jedna duża pierś z kurczaka
- przyprawa gyros-kebab
- czosnek granulowany
- przyprawy (bazylia, pietruszka, czosnek)
- cały pomidor
- pół cebulki
- cała papryka czerwona
- pół słoika ogórków konserwowych lub jeden cały zielony
- pół sałaty pekińskiej
- jogurt naturalny 0%
Przygotowanie:
- Mięsko kroimy w kosteczkę, przyprawiamy bazylią, czosnkiem i przyprawą gyrosa i "podsmażamy" bez tłuszczu na patelni teflonowej.
- Następnie kładziemy na spód miski.
- Kroimy pomidorka, cebulke, papryke i ogórki i układamy warstwowo na mięsku.
- Kroimy kapustę pekińską i kładziemy na wierzch aby przykryła reszte.
- Do osobnego naczynia wlewamy jogurt naturalny 0% (około połowę) i dodajemy do niego trochę czosnku granulowanego, do smaku bazylii, pietruszki i mieszamy wszystko razem do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Jeśli ktoś woli to do smaku można dodać dwie małe łyżeczki majonezu.
- Wylewamy sos czosnkowy na sałatę i gotowe.
- Smacznego...!!!
0 waszych odpowiedzi:
Prześlij komentarz