21 września 2011

Bułka z patelni

Autor: Roksanne


Już jako kanapka... ;-)

Składniki:
  1. 3 łyżki otrębów nie mielonych
  2. 1 płaska łyżka skrobi ziemniaczanej
  3. szczypta soli
  4. jajo
Przygotowanie:
  • Patelnię teflonową rozgrzać na największym palniku, ale na małym ogniu.
  • Suche składniki wymieszać, kolejno dodać do nich żółtko.
  • Białko ubić na sztywno, dodać pozostałe składniki i ubijać przez dosłownie kilka sekund, żeby białko nie zdążyło "opaść".
  • Nakładamy od razu gotową masę na patelnią formując "kopiec", nakryć pokrywką.
  • Kiedy spód się podpiecze, a góra będzie wyraźnie "ścięta" obrócić łopatką na drugą stronę.
  • Kiedy i druga strona będzie podpieczona można ściągać z patelni.
  • Smacznego...!!!

3 waszych odpowiedzi:

Anonimowy pisze...

skrobi KUKURYDZIANEJ ,a nie ziemniaczanej

Roksanne on 4 października 2011 12:35 pisze...

Uwierz mi, że wiem co piszę...

Anonimowy pisze...

Chyba nie wiesz, skrobi ziemniaczanej na dukanie nie wolno spożywać, na 100%. pozdrawiam

Prześlij komentarz

 

Moje zmagania z Dukanem Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare