 |
Już jako kanapka... ;-) |
Składniki:
- 3 łyżki otrębów nie mielonych
- 1 płaska łyżka skrobi ziemniaczanej
- szczypta soli
- jajo
Przygotowanie:
- Patelnię teflonową rozgrzać na największym palniku, ale na małym ogniu.
- Suche składniki wymieszać, kolejno dodać do nich żółtko.
- Białko ubić na sztywno, dodać pozostałe składniki i ubijać przez dosłownie kilka sekund, żeby białko nie zdążyło "opaść".
- Nakładamy od razu gotową masę na patelnią formując "kopiec", nakryć pokrywką.
- Kiedy spód się podpiecze, a góra będzie wyraźnie "ścięta" obrócić łopatką na drugą stronę.
- Kiedy i druga strona będzie podpieczona można ściągać z patelni.
- Smacznego...!!!
3 waszych odpowiedzi:
skrobi KUKURYDZIANEJ ,a nie ziemniaczanej
Uwierz mi, że wiem co piszę...
Chyba nie wiesz, skrobi ziemniaczanej na dukanie nie wolno spożywać, na 100%. pozdrawiam
Prześlij komentarz