- Biszkopt:
- 2 czubate łyżki kakao
- 5 jajek
- 3 czubate łyżki zarodków pszennych lub skrobi jak ktoś nie ma zarodków albo dodać otręby
- 1 łyżka proszku do pieczenia
- 13 tabletek słodzika- rozgniecionych
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- Masa:
- budyń Delekta Krówkowy
- 3 niepełne szkl mleka
- 10 tabletek słodzika
- 200g twarogu 0%
- 3-4 łyżeczki żelatyny
- mleko do rozpuszczenia żelatyny
- Czekolada cynamonowa
Przygotowanie:
- Biszkopt:
- 3 białka ubić na sztywno.
- Resztę składników osobno i dodać do ubitych białek .
- Wylać na okrągłą formę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Piec 30 min w temp 180 st .
- Masa:
- Z wymienionych składników zrobić budyń.
- Poczekać aż ostygnie.
- Zmiksować 200g twarogu dodać do masy i całość zmiksować.
- Podgrzać 1/4 szkl mleka dodać 3-4 łyżeczki żelatyny i rozpuścić.
- Rozpuszczoną żelatynę dodać do masy miksując.
- Poczekać aż masa zacznie nabierać postaci stałej dopiero wykładać na ciasto.
- Do masy dodać startą na grubych oczkach czekoladę cynamonową.
- Składanie:
- Gdy biszkopt ostygnie wydrążyć środek, pozostawiając boki około 1 cm i cieniutkie dno. To co wydrążymy zostawić na posypkę.
- Na dno wyłożyć masę i uformować kopiec. Obsypać go okruchami .
- Włożyć do lodówki do całkowitego ostygnięcia.
- Smacznego...!!!
0 waszych odpowiedzi:
Prześlij komentarz