Składniki:
- warzywa na rosołek
- 1/3 kostki rosołowej
- koncentrat pomidorowy albo pomidory
- mięso mielone indycze
- jajko
- cebula
- pieczarki
- przyprawy wg uznania
Przygotowanie:
- Robimy zupkę normalnie z dozwolonych składników.
- Potem możemy warzywa pokroić w kosteczkę i dodać do zupy.
- Dolewamy pomidory (koncentrat), przyprawiamy.
- Zupa jest pyszna bez zagęszczania ale jeżeli nie wytrzymacie to oczywiście jogurtem 0%.
- Mięso mielone wrzucamy do miski, dodajemy jajka, podsmażoną cebulkę (na oliwie), przyprawy i gdyby masa była zbyt luźna- bułkę tartą.
- Formujemy pulpeciki i wrzucamy na gorącą zupkę.
- Dodajemy pokrojone pieczarki.
- Smacznego...!!!
2 waszych odpowiedzi:
żadnej bułki tartej!!!! TYLKO OTRĘBY
Jakbyś umiała kliknąć na link, który odnosi się do określenia "Bułka tarta" nie byłoby takich nie porozumień... Ludzie nauczcie się czytać...
Prześlij komentarz