20 sierpnia 2011

Pomidorówka z pulpecikami

Autor: Roksanne
Składniki:
                1. warzywa na rosołek
                2. 1/3 kostki rosołowej
                3. koncentrat pomidorowy albo pomidory
                4. mięso mielone indycze
                5. jajko
                6. cebula
                7. pieczarki
                8. przyprawy wg uznania
                Przygotowanie:
                • Robimy zupkę normalnie z dozwolonych składników. 
                • Potem możemy warzywa pokroić w kosteczkę i dodać do zupy. 
                • Dolewamy pomidory (koncentrat), przyprawiamy. 
                • Zupa jest pyszna bez zagęszczania ale jeżeli nie wytrzymacie to oczywiście jogurtem 0%.
                • Mięso mielone wrzucamy do miski, dodajemy jajka, podsmażoną cebulkę (na oliwie), przyprawy i gdyby masa była zbyt luźna- bułkę tartą
                • Formujemy pulpeciki i wrzucamy na gorącą zupkę. 
                • Dodajemy pokrojone pieczarki.
                • Smacznego...!!!

                2 waszych odpowiedzi:

                Anonimowy pisze...

                żadnej bułki tartej!!!! TYLKO OTRĘBY

                Roksanne on 4 października 2011 12:34 pisze...

                Jakbyś umiała kliknąć na link, który odnosi się do określenia "Bułka tarta" nie byłoby takich nie porozumień... Ludzie nauczcie się czytać...

                Prześlij komentarz

                 

                Moje zmagania z Dukanem Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare