- Ciasto:
- 2 jajka
- 2 łyżki skrobi ziemniaczanej
- ½ szkl mleka
- szczypta soli
- Farsz:
- pierś z kurczaka
- 1 serek wiejski o obniżonej zawartości tłuszczu
- przyprawa do gyrosa
Przygotowanie:
- Ciasto:
- Wszystkie składniki dokładnie wymieszać , najlepiej mikserem na wolnych obrotach.
- Wychodzi bardzo rzadkie ciasto!
- Wylewać na gorący teflon i smażyć na średnim ogniu, tak aby masa się porządnie ścieła.
- Przewracać w momencie, kiedy brzegi się zarumienią i masa się zetnie.
- Farsz:
- Mięso pokroić lub zmielić wymieszać z przyprawą i obsmażyć na gorącej patelni .
- Kiedy mięso się zarumieni dodać twarożek, na małym ogniu obsmażać aż grudki z twarożka rozpuszczą się.
- Składanie:
- Na naleśnik nakładać porcję farszu, zawinąć w krokieta.
- Zawinięte krokiety obtoczyłam w jajku i w otrębach owsianych.
- Na patelni obsmażyć na kropli oleju.
- Smacznego...!!!
0 waszych odpowiedzi:
Prześlij komentarz