- Nasz jadłospis z pierwszego etapu można wzbogacić o warzywa (surowe lub gotowane) - w szczególności pomidory, szparagi, sałatę, ogórki oraz grzyby, a także: szpinak, rzodkiewki, kapustę, seler, cykorię, bakłażany, paprykę, marchew, buraki, szparagi i bakłażany. Naprzemienność polega na stosowaniu przez 5 dni menu z 1 etapu diety, a przez kolejne 5 - menu urozmaiconego. Faza ta powinna trwać aż do momentu uzyskania pożądanej wagi, czyli, w zależności od konkretnej osoby, nawet do kilku miesięcy. Ciągle nie musimy kontrolować ilości i czasu spożywania posiłków.
- Dozwolone warzywa:
- Pomidory,
- ogórki,
- szpinak,
- rzodkiewki,
- pory,
- szparagi,
- zielona fasolka,
- kapusta,
- grzyby,
- seler,
- koper,
- sałata,
- cykoria,
- boćwina,
- bakłażany,
- cukinia,
- papryka,
- marchew i buraki (w umiarkowanych ilościach).
- Warzywa zabronione:
- Kartofle,
- ryż,
- kukurydza,
- groch,
- zielony groszek,
- bób,
- soczewica,
- fasola,
- karczochy.
0 waszych odpowiedzi:
Prześlij komentarz