15 sierpnia 2011

Faza II

Autor: Roksanne
  • Nasz jadłospis z pierwszego etapu można wzbogacić o warzywa (surowe lub gotowane) - w szczególności pomidory, szparagi, sałatę, ogórki oraz grzyby, a także: szpinak, rzodkiewki, kapustę, seler, cykorię, bakłażany, paprykę, marchew, buraki, szparagi i bakłażany. Naprzemienność polega na stosowaniu przez 5 dni menu z 1 etapu diety, a przez kolejne 5 - menu urozmaiconego. Faza ta powinna trwać aż do momentu uzyskania pożądanej wagi, czyli, w zależności od konkretnej osoby, nawet do kilku miesięcy. Ciągle nie musimy kontrolować ilości i czasu spożywania posiłków.


  • Dozwolone warzywa:
    • Pomidory, 
    • ogórki, 
    • szpinak, 
    • rzodkiewki, 
    • pory, 
    • szparagi,
    • zielona fasolka, 
    • kapusta, 
    • grzyby, 
    • seler, 
    • koper, 
    • sałata, 
    • cykoria, 
    • boćwina, 
    • bakłażany, 
    • cukinia, 
    • papryka, 
    • marchew i buraki (w umiarkowanych ilościach).


  • Warzywa zabronione:
    • Kartofle, 
    • ryż, 
    • kukurydza, 
    • groch, 
    • zielony groszek, 
    • bób, 
    • soczewica, 
    • fasola, 
    • karczochy.

0 waszych odpowiedzi:

Prześlij komentarz

 

Moje zmagania z Dukanem Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare