20 września 2011

"Mój" kebab

Autor: Roksanne

Składniki:
  1. pojedyncza pierś z kurczaka
  2. pomidor
  3. ogórek
  4. przyprawa do kurczaka
  5. przyprawa do kebabu i gyrosa
Przygotowanie:
  • Na patelnie wlewamy wodę.
  • Mięso kroimy na kawałki i układamy na patelni (woda ma "pokryć" mięso).
  • Nastawiamy na średni ogień, posypujemy dość obficie przyprawą do kurczaka i zostawiamy na ogniu.
  • Kiedy woda będzie już w "połowie" mięska posypujemy wszystko przyprawa do gyrosa.
  • W międzyczasie kroimy w kawałki pomidora i obranego ogórka.
  • Na talerzu układamy dowolnie warzywa.
  • Kiedy cała woda odparuje już z patelni pilnując mięsa, mieszając cały czas pozwalamy się mu jeszcze trochę podsmażyć.
  • Układamy na środek talerza.
  • Smacznego...!!!

0 waszych odpowiedzi:

Prześlij komentarz

 

Moje zmagania z Dukanem Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare