17 sierpnia 2011

Biała kiełbasa

Autor: Roksanne
Składniki:
    1. 1 kurczak (około 1,5 kg)
    2. 0,5 kg chudej wołowiny
    3. przyprawa do gyrosa 
    4. majeranek
    5. pieprz
    6. vegeta
    7. 3 ząbki czosnku
    8. 3 łyżeczki żelatyny
    Przygotowanie:
    • Kurczaka obrać ze skóry i oddzielić od kości, mięso przemielić przez maszynkę do mięsa razem z wołowiną i czosnkiem.
    • Przyprawić do smaku .
    • Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody i dodać do mięsa.
    • Wszystko dokładnie wymieszać.
    • Zamiast jelit można użyć folii spożywczej, owijając kiełbaski co najmniej dwukrotnie. (z moich info wynika, że jelita dostać można w Tesco). Ugotować, wyjąć z folii i gotowe...
    • Smacznego...!!!

    0 waszych odpowiedzi:

    Prześlij komentarz

     

    Moje zmagania z Dukanem Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare