Składniki:
- 1 kurczak (około 1,5 kg)
- 0,5 kg chudej wołowiny
- przyprawa do gyrosa
- majeranek
- pieprz
- vegeta
- 3 ząbki czosnku
- 3 łyżeczki żelatyny
Przygotowanie:
- Kurczaka obrać ze skóry i oddzielić od kości, mięso przemielić przez maszynkę do mięsa razem z wołowiną i czosnkiem.
- Przyprawić do smaku .
- Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki gorącej wody i dodać do mięsa.
- Wszystko dokładnie wymieszać.
- Zamiast jelit można użyć folii spożywczej, owijając kiełbaski co najmniej dwukrotnie. (z moich info wynika, że jelita dostać można w Tesco). Ugotować, wyjąć z folii i gotowe...
- Smacznego...!!!
0 waszych odpowiedzi:
Prześlij komentarz