16 sierpnia 2011

Sos beszamelowy

Autor: Roksanne

Składniki:
  1. 1/2 litra mleka 0,5%,
  2. 1 łyżka skrobi ziemniaczanej,
  3. kostka bulionu warzywnego,
  4. słodzik.
Przygotowanie:
  • Sos beszamelowy robimy tak, jak budyń. 
  • Z 1/2 litra mleka odlewamy pół szklanki. 
  • Mleko w szklance mieszamy z łyżką skrobi. 
  • Pozostałe zagotowujemy z kostką bulionu warzywnego i słodzikiem. 
  • Powinno być bardziej słodkie, niż słone. 
  • Do gotującego się mleka wlewamy zawartość szklanki, mieszamy, aż zgęstnieje.
  • Smacznego...!!!

0 waszych odpowiedzi:

Prześlij komentarz

 

Moje zmagania z Dukanem Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare