Składniki:
- 12 łyżek otrębów owsianych (nie mielonych)
- 2 jaja
- pół opakowania twarogu 0% (nawet takie mniejsze pół – chodzi o opakowania 200 gramowe)
- łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli (do smaku jak kto woli)
- szczypta czosnku w proszku
Przygotowanie:
- Wszystko mieszamy na nieco większych obrotach, aby masę troszeczkę zmielić (dosłownie kilka sekund).
- Celowo nie mielę otrębów wcześniej, dzięki czemu bułeczki mają taką chropowatą konsystencję.
- Blacha grillowa, na to papier do pieczenia, wykładam masę łyżką w formie takich jakby okrągłych placków z „górką” (żeby bułki nie były zbyt płaskie).
- Z tych składników wychodzą 4, czasem 5 bułek.
- Piekę około 30 minut w temp. 200 st.
- Smacznego...!!!
0 waszych odpowiedzi:
Prześlij komentarz