17 sierpnia 2011

Chrupiące bułeczki

Autor: Roksanne
Składniki:
  1. 12 łyżek otrębów owsianych (nie mielonych)
  2. 2 jaja
  3. pół opakowania twarogu 0% (nawet takie mniejsze pół – chodzi o opakowania 200 gramowe)
  4. łyżeczka proszku do pieczenia
  5. szczypta soli (do smaku jak kto woli)
  6. szczypta czosnku w proszku
Przygotowanie:
  • Wszystko mieszamy na nieco większych obrotach, aby masę troszeczkę zmielić (dosłownie kilka sekund). 
  • Celowo nie mielę otrębów wcześniej, dzięki czemu bułeczki mają taką chropowatą konsystencję.
  • Blacha grillowa, na to papier do pieczenia, wykładam masę łyżką w formie takich jakby okrągłych placków z „górką” (żeby bułki nie były zbyt płaskie). 
  • Z tych składników wychodzą 4, czasem 5 bułek.
  • Piekę około 30 minut w temp. 200 st.
  • Smacznego...!!!

0 waszych odpowiedzi:

Prześlij komentarz

 

Moje zmagania z Dukanem Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare