20 sierpnia 2011

Makaron z cukinii

Autor: Roksanne
Składniki:
    1. 2 średniej wielkości cukinie
    2. wrzątek i zimna woda
    3. szczypta soli
    Przygotowanie:
    • Cukinie myjemy, odcinamy końcówki i przekrawamy na pół (można również obrać). 
    • Małą łyżeczką wyskrobujemy środek. 
    • Resztę kroimy na cieniutkie paseczki. 
    • Paseczki wrzucamy na wrzącą wodę (ew. ze szczyptą soli) i gotujemy 3-4 minuty.
    • Następnie wyjmujemy z wody i wkładamy do miski w lodem lub bardzo zimną wodą aby zahartować i nie stracić koloru i odcedzamy.
    • Smacznego...!!!

    0 waszych odpowiedzi:

    Prześlij komentarz

     

    Moje zmagania z Dukanem Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare