27 sierpnia 2011

Bułki kukurydziane

Autor: Roksanne
Składniki:
  1. 3-4 łyżki skrobi kukurydzianej,
  2. 1 jajko
  3. 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
  4. 1 łyżka otrąb owsianych
  5. pół serka homogenizowanego lub jogurtu naturalnego (tyle ile trzeba do wyrobienia ciasta)
  6. słodzik wedle uznania
  7. aromat lub zioła
Przygotowanie:
  • Wszystkie składniki wymieszać i odstawić na 5 minut. 
  • Przełożyć do pojemniczków. 
  • Pieczemy je w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 20 minut - aż się zarumienią.
  • Możemy tez wstawić do mikrofali na 5 minut.
  • Smacznego...!!!

0 waszych odpowiedzi:

Prześlij komentarz

 

Moje zmagania z Dukanem Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare