- Pierś z kurczaka (jedna pojedyncza na jedną porcję)
- Majonez
- Ogórki korniszony
- Papryka konserwowa
Przygotowanie:
- Rozkrawamy pierś na dwie połowy. I z użyciem folii spożywczej rozbijamy mięso, ale żeby nie "poszarpać".


- Majonez wzbogaciłam o dodatkowe przyprawy (zioła prowansalskie), kolejno posmarowałam nim piersi.
- Na tak wysmarowanym mięsku układałam po dwa słupki ogórków i papryki. Kolejno zawijałam w rulony.
- Kolejno miejsce zakończenia mięska zakładam wykałaczką, aby ruloniki nie rozeszły się podczas pieczenia. Kolejno wkładamy dwie długie wykałaczki do każdego rulonika, każda na jednym końcu.
- Układamy tak przygotowane mięso nad blaszką, do której wlewamy około 1 cm wody. Wstawiamy do piekarnika.
- Pieczemy około 40 minut, w połowie czasu odwracamy do góry "nogami".
- Gotowe...
- Smacznego...!!!
0 waszych odpowiedzi:
Prześlij komentarz