19 sierpnia 2011

Gołąbki

Autor: Roksanne

Składniki:
  1. 1 główka kapusty włoskiej,
  2. 1 kilogram mięsa (np. Indykpol-  Samo dobro- mięso mielone z indyka),
  3. 1 jajko,
  4. 2 koncentraty pomidorowe,
  5. przyprawy.
Przygotowanie:
  • Mięso mielone doprawić solą, pieprzem.
  • Rozdzielone liście sałaty sparzyć we wrzątku.
  • Farsz nakładać na liście i zawijać.
  • Poukładać wszystkie gołąbki w sporym garnku.
  • Do wody, w której parzyliśmy liście sałaty dodać koncentraty, sól i pieprz.
  • Przygotowanym w ten sposób sosem zalać gołąbki w garnku.
  • Gotować do odparowania, żeby zrobił się prawdziwy sos.
  • Gotowe...
  • Smacznego...!!!

0 waszych odpowiedzi:

Prześlij komentarz

 

Moje zmagania z Dukanem Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare