27 sierpnia 2011

Pralinki do kawy

Autor: Roksanne
Składniki:
  1. 1 żółtko 
  2. 2-3 łyżeczki słodziku w płynie 
  3. 5 łyżek odtłuszczonego mleka w proszku
  4. 2 łyżki mleka 0-0,5% 
  5. 2-3 krople aromatu śmietankowego 
  6. szczypta odtłuszczonego kakao do dekoracji
Przygotowanie:
  • Wszystkie składniki (oprócz kakao) dokładnie wymieszać. 
  • Powstanie kleista masa. 
  • Włożyć na 10 minut do zamrażarki. 
  • Gdy masa lekko stężeje, uformować z niej małe kulki. 
  • Dla ozdoby, górę każdej pralinki można „zamoczyć” w odtłuszczonym kakao.
  • Pralinki trzymać w zamkniętym pudełku w lodówce.
  • Smacznego...!!!

0 waszych odpowiedzi:

Prześlij komentarz

 

Moje zmagania z Dukanem Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare