28 sierpnia 2011

Krem czekoladowy

Autor: Roksanne

Składniki:
  1. 1 żółtko 
  2. 6 łyżek odtłuszczonego mleka w proszku 
  3. 3 łyżki słodziku w płynie 
  4. 2 łyżeczki odtłuszczonego kakao 
  5. 2 łyżeczki mleka 0-0,5% 
  6. 3 krople wybranego aromatu (najlepiej toffi, orzechowy lub pomarańczowy)
Przygotowanie:
  • Wymieszać wszystkie składniki na jednolitą (dosyć gęstą) masę bez grudek. 
  • Zamknąć w słoiczku i podjadać przez następne dwa dni.
  • Krem także nadaje się idealnie jako dodatek do różnych wypieków.
  • Jeżeli komuś krem wyda się zbyt gesty, może go rozrzedzić kilkoma łyżeczkami mleka.
  • Smacznego...!!!

0 waszych odpowiedzi:

Prześlij komentarz

 

Moje zmagania z Dukanem Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare