30 sierpnia 2011

Knedle

Autor: Roksanne

Składniki:
  1. 400g twarogu
  2. 1 jajko
  3. 3 szczypty soli
  4. 3 czubate  łyżki skrobi ziemniaczanej
Przygotowanie:
  • Twaróg najlepiej kupić suchy twardy , jeśli jest wilgotny i miękki , bo to zależy od firmy nałożyć go na ręcznik kuchenny ( nie papierowy ) lub gazę i odcisnąć ( "wykręcić")  wodę.
  • Dodać jajko, sól i skrobię i zagnieść na jednolitą masę .
  • Formować kulki.
  • Wrzucać na gorącą, ale nie wrzącą wodę i gotować do wypłynięcia.
  • Smacznego...!!!

2 waszych odpowiedzi:

Anonimowy pisze...

skrobię kukurydzianą a nie ziemniaczaną.....

Anonimowy pisze...

mozna ziemnaczana

Prześlij komentarz

 

Moje zmagania z Dukanem Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare