Składniki:
- 1/2 kg mięsa dozwolonego w diecie
- 2 duże papryki
- 6-8 dużych pieczarek
- 1-2 cebule
- 1/2 cukinii
- chili w proszku
- koncentrat
- papryka słodka w proszku
Przygotowanie:
- Mięso zmielić w maszynce, patelnię teflonową zwilżyć oliwą i podsmażyć mięso.
- Przełożyć do garnka.
- Cebule pokroić i też usmażyć na teflonie, dodać pokrojone drobno pieczarki i paprykę (można dodać czosnek i pomidory z puszki).
- Dodać koncentrat, drobno pokrojoną papryczkę pepperoni lub dosypać chili.
- Dosypać paprykę słodką, posolić wedle życzenia.
- Chwilę poddusić, dodać do mięsa i dusić na małym ogniu przez około pół godziny.
- Smacznego...!!!
1 waszych odpowiedzi:
Warto teraz wykorzystywać cukinię, póki jest sezon
Prześlij komentarz