16 sierpnia 2011

Krakersy

Autor: Roksanne

Składniki:

  1. 3 białka,
  2. 3 czubate łyżki maki z otrąb,
  3. 1 żółtko,
  4. Ciut drożdży lub proszku do pieczenia,
  5. Odrobina mleka do rozpuszczenia drożdży,
  6. 3 tabletki słodzika,
  7. 4 szczypty soli,
  8. papryka ostra.

Przygotowanie:
  • Białka ubijamy na sztywno, 
  • resztę składników mieszamy ze sobą i dodajemy ubite białka,
  • Masę wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia . 
  • Ciasto rozkładamy na wysokość około 0.5 cm
  • Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 st i po około 10 min kroimy je po czym wkładamy z powrotem i trzymamy jeszcze około 15-20 min.
  • Gotowe upieczone krakersy posypujemy papryka ostrą.
  • Smacznego...!!!

0 waszych odpowiedzi:

Prześlij komentarz

 

Moje zmagania z Dukanem Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare