8 września 2011

Ciasto marchwiowe

Autor: Roksanne
Składniki:
  1. 2 średniej wielkości marchewki
  2. 1 łyżka skrobi kukurydzianej
  3. 12 łyżek otrąb
  4. 1 łyżeczka sody oczyszczonej
  5. szczypta soli
  6. 1 łyżeczka cynamonu
  7. 2 jaja
  8. 1,5-2 łyżek słodzika w proszku
  9. 3 łyżki jogurtu naturalnego
  10. kilka kropli aromatu waniliowego w płynie
Przygotowanie:
  • Otręby zmielić.  
  • Jajka ubić ze słodzikiem i aromatem.  
  • Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. 
  •  W misce wymieszać otręby, sól, sodę, skrobię i cynamon. 
  • Dodać pozostałe składniki i dokładnie zmiksować. 
  • Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto. 
  • Rozgrzać piekarnik do 170 stopni. 
  • Piec ok 45 min. 
  • Po upieczeniu odwrócić, by wilgoć rozeszła się równomiernie.
  • Smacznego...!!!

0 waszych odpowiedzi:

Prześlij komentarz

 

Moje zmagania z Dukanem Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare