Składniki:
- 2 średniej wielkości marchewki
- 1 łyżka skrobi kukurydzianej
- 12 łyżek otrąb
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- szczypta soli
- 1 łyżeczka cynamonu
- 2 jaja
- 1,5-2 łyżek słodzika w proszku
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- kilka kropli aromatu waniliowego w płynie
Przygotowanie:
- Otręby zmielić.
- Jajka ubić ze słodzikiem i aromatem.
- Marchew obrać, umyć i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach.
- W misce wymieszać otręby, sól, sodę, skrobię i cynamon.
- Dodać pozostałe składniki i dokładnie zmiksować.
- Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać ciasto.
- Rozgrzać piekarnik do 170 stopni.
- Piec ok 45 min.
- Po upieczeniu odwrócić, by wilgoć rozeszła się równomiernie.
- Smacznego...!!!
0 waszych odpowiedzi:
Prześlij komentarz