21 sierpnia 2011

Wątróbka w sosie

Autor: Roksanne
Składniki:
  1. kilka sztuk wątróbki drobiowej
  2. 1 szklanka jogurtu naturalnego
  3. czosnek
  4. 2 łyżeczki musztardy
  5. sól i inne przyprawy do smaku
Przygotowanie:
  • Musztardę, rozgnieciony czosnek, przyprawy i jogurt dokładnie mieszamy razem.
  • Umytą wątróbkę w całości zalewamy przygotowanym wcześniej sosem i wstawiamy do lodówki na noc, aby połączyć smaki. 
  • Na rozgrzaną teflonową patelnię wlewamy wątróbkę z sosem i zaczynamy dusić pod przykryciem przez kilka minut. 
  • Wątróbka powinna być miękka, a sos dosyć gęsty.
  • Smacznego...!!!

0 waszych odpowiedzi:

Prześlij komentarz

 

Moje zmagania z Dukanem Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare