Składniki:
- jaja,
- szynka,
- przyprawy do smaku.
Przygotowanie:
- W rondlu dość płaskim gotujemy wodę i doprowadzamy ją do wrzenia.
- W tym czasie, jak czekamy na wodę do żaroodpornej filiżanki lub szklanki wlewamy wrzątek i czekamy aż ścianki się nagrzeją,( wtedy nie pękną przy zetknięciu z gorąca wodą).
- Jak woda w rondlu zacznie się gotować, ze szklanek wylewamy wodę, a na to miejsce wbijamy jajko.
- Wierzch jajka można posypać szczypiorkiem lub czym kto lubi .
- Gotować aż zetnie się białko.
- Potrawę można wzbogacić szynką drobiową, którą po pół plasterka należy ułożyć na spód filiżanki i dopiero na to wlewałam jajko i jeszcze plasterek wędliny.
- Smacznego...!!!
0 waszych odpowiedzi:
Prześlij komentarz