17 sierpnia 2011

Jajka po wiedeńsku

Autor: Roksanne
Składniki:
  1. jaja,
  2. szynka,
  3. przyprawy do smaku.
Przygotowanie:
  • W rondlu dość płaskim gotujemy wodę i doprowadzamy ją do wrzenia. 
  • W tym czasie, jak czekamy na wodę do żaroodpornej filiżanki lub szklanki wlewamy wrzątek i czekamy aż ścianki się nagrzeją,( wtedy nie pękną przy zetknięciu z gorąca wodą). 
  • Jak woda w rondlu zacznie się gotować, ze szklanek wylewamy wodę, a na to miejsce wbijamy jajko. 
  • Wierzch jajka można posypać szczypiorkiem lub czym kto lubi . 
  • Gotować aż zetnie się białko. 
  • Potrawę można wzbogacić szynką drobiową, którą po pół plasterka należy ułożyć na spód filiżanki i dopiero na to wlewałam jajko i jeszcze plasterek wędliny. 
  • Smacznego...!!!

0 waszych odpowiedzi:

Prześlij komentarz

 

Moje zmagania z Dukanem Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare