20 września 2011

Rybka po "japońsku"

Autor: Roksanne

Składniki:
  1. 1 kg ryby pangi (lub innej dowolnej)
  2. 4 łyżeczki przecieru pomidorowego 
  3. 150 ml wody 
  4. 1 łyżeczka słodziku w płynie 
  5. 1 łyżeczka sosu sojowego 
  6. 1 łyżka octu 
  7. 1 łyżeczka musztardy 
  8. przyprawy (sól, pieprz, czerwona papryka w proszku)
  9. papryka konserwowa
  10. ogórki konserwowe
Przygotowanie:
  • Rybkę dzielimy na kawałki i dusimy w soku z cytryny.
  • Przyprawiamy rybkę jeszcze na patelni.
  • Gdyby soku z cytryny było zbyt mało można podlać wodą.
  • W tym czasie przygotowujemy sos.
  • Wszystkie pozostałe składniki oprócz ogórków i papryki mieszamy w garnku i zagotowujemy, aż do połączeni się wszystkich składników.
  • Ogórki i paprykę kroimy w średniej wielkości kawałki (dowolny kształt).
  • Sos mieszamy z papryką i ogórkami.
  • Zalewamy kolejno: sos, warstwa rybki, sos, warstwa rybki, sos... I tak do wyczerpania składników.
  • Dla smaku powinna poleżeć kilka godzin przed podaniem...
  • Smacznego...!!!

0 waszych odpowiedzi:

Prześlij komentarz

 

Moje zmagania z Dukanem Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare