Składniki:
- 1 kg ryby pangi (lub innej dowolnej)
- 4 łyżeczki przecieru pomidorowego
- 150 ml wody
- 1 łyżeczka słodziku w płynie
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1 łyżka octu
- 1 łyżeczka musztardy
- przyprawy (sól, pieprz, czerwona papryka w proszku)
- papryka konserwowa
- ogórki konserwowe
Przygotowanie:
- Rybkę dzielimy na kawałki i dusimy w soku z cytryny.
- Przyprawiamy rybkę jeszcze na patelni.
- Gdyby soku z cytryny było zbyt mało można podlać wodą.
- W tym czasie przygotowujemy sos.
- Wszystkie pozostałe składniki oprócz ogórków i papryki mieszamy w garnku i zagotowujemy, aż do połączeni się wszystkich składników.
- Ogórki i paprykę kroimy w średniej wielkości kawałki (dowolny kształt).
- Sos mieszamy z papryką i ogórkami.
- Zalewamy kolejno: sos, warstwa rybki, sos, warstwa rybki, sos... I tak do wyczerpania składników.
- Dla smaku powinna poleżeć kilka godzin przed podaniem...
- Smacznego...!!!
0 waszych odpowiedzi:
Prześlij komentarz