20 sierpnia 2011

Mięsne kąski

Autor: Roksanne
Składniki:
                1. Pierś z kurczaka,
                2. Sos sojowy,
                3. estragon,
                4. bazylia.
                Przygotowanie:
                • Pierś z kurczaka kroimy na małe kosteczki, a następnie moczymy je w sosie sojowym.
                • Powinny przynajmniej 5 minut w tym sosie poleżeć. 
                • Następnie posypujemy mięsko estragonem i bazylią (przewaga bazylii) i układamy na blaszce. 
                • Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy póki nasze kąski się pięknie zarumienią, wręcz przypieką. 
                • Najlepsze są właśnie takie mocno wypieczone, chrupiące...
                • Smacznego...!!!

                0 waszych odpowiedzi:

                Prześlij komentarz

                 

                Moje zmagania z Dukanem Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare