27 sierpnia 2011

Mleczne bułeczki

Autor: Roksanne
Składniki:
  1. 6 łyżek mleka w proszku
  2. 1 jajko
Przygotowanie:
  • Piekarnik z termoobiegiem nastawić na 180 stopni, niech się nagrzewa.
  • Podane w przepisie składniki wymieszać na jednolitą masę. 
  • Wlać do dwóch papierowych pojemniczków do muffinek. 
  • Piec jakieś 15-18 min, aż urosną i się zarumienią.
  • Ponieważ zawartość mleka w proszku jest dawką dwudniową, można zjeść tylko jedną bułeczkę dziennie (przechowywać w woreczku foliowym). 
  • Bułeczki najlepiej smakują na ciepło, można je więc podgrzać w mikrofalówce 800W ustawionej na jakieś 15-20 sekund.
  • Jeść ze słodkim serkiem homogenizowanym.
  • Bułeczki mogą poleżeć maksymalnie 2 dni w woreczku foliowym chroniącym od wyschnięcia.
  • Smacznego...!!!

0 waszych odpowiedzi:

Prześlij komentarz

 

Moje zmagania z Dukanem Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Online Shop Vector by Artshare