Składniki:
- 6 łyżek mleka w proszku
- 1 jajko
Przygotowanie:
- Piekarnik z termoobiegiem nastawić na 180 stopni, niech się nagrzewa.
- Podane w przepisie składniki wymieszać na jednolitą masę.
- Wlać do dwóch papierowych pojemniczków do muffinek.
- Piec jakieś 15-18 min, aż urosną i się zarumienią.
- Ponieważ zawartość mleka w proszku jest dawką dwudniową, można zjeść tylko jedną bułeczkę dziennie (przechowywać w woreczku foliowym).
- Bułeczki najlepiej smakują na ciepło, można je więc podgrzać w mikrofalówce 800W ustawionej na jakieś 15-20 sekund.
- Jeść ze słodkim serkiem homogenizowanym.
- Bułeczki mogą poleżeć maksymalnie 2 dni w woreczku foliowym chroniącym od wyschnięcia.
- Smacznego...!!!
0 waszych odpowiedzi:
Prześlij komentarz